У гості до захопливого музею мистецтв Прикарпаття

5 квітня 2024 р. викладач навчальної дисципліни «Мистецтво» Бей І.Ю. та  студентки 2 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» відвідали музей мистецтв Прикарпаття.

Культова споруда зустріла своїх відвідувачів, представивши до розгляду вражаючі живописні твори професійних митців України.

Захопливими для нас були роботи, присвячені 210-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. Яскрава виставка сприяла заглибленню студенток у духовну спадщину Великого Кобзаря, а також дала можливість відчути неповторне трактування мотивів поезій Т. Шевченка.

Надзвичайно цікавою стала виставка старовинних рушників з приватної колекції Уляни та Софії Сіренків – «Полотняний солоспів». З різнобарвних рушників на нас дивилися: дерево роду-життя, світила та зорі небесні, безкінечники, тризуби, птахи і фантастичні звірі, вишиті моральні та духовні настанови. Давні знаки-письмена, символи і біле полотно створили відчуття мандрівки поза часом і простором.

Оригінальною родзинкою нашого візиту була екскурсія-розповідь про історію обласного художнього музею – колишнього костьолу, що був усипальницею Потоцьких.

Велика подяка працівникам музею за чудово проведену екскурсію та незабутні враження від подорожі до світу мистецтв Прикарпаття!