Одеса – морська перлина

9 травня студенти групи ДО – 11 разом із куратором Сидорук Оксаною Миколаївною здійснили екскурсію до Одеси – цікавого, колоритного та багатого на унікальні пам’ятки архітектури  міста.  Своєю величністю вразив нас Спасо-Преображенський кафедральний собор, розташований на Соборній площі в  Одесі. Внутрішнє оздоблення храму вразило  розкішшю.
Прогулялися  Дерибасівською  , яку  по праву вважають душею Одеси. Кажуть:” Не був на Дерибасівській – не бачив Одесу”. На цій вулиці розташовані затишні кафе і ресторани , в яких можна смачно поїсти і ще більше зануритись в одеський колорит. Знайомство з Дерибасівською нікого не залишить байдужим, подарує багато приємних вражень і теплих спогадів про місто.
Зробили багато фото біля  визначних місць,  а саме: на лавочці в Утьосова; на стільці ” 12-й стілець”, встановленому на подяку письменникам Ільфу та Петрову, уродженцям Одеси. Скуштували ароматної кави в Італійському дворику, який є  своєрідним шматочком Венеції в серці Одеси.                     Оперний театр – справжній шедевр архітектури,  побудований в стилі віденського бароко,  був першим  серед театрів України.
Далі  відправились на знаменитий Морський вокзал, який є одним із найбільших українських портів. Там ми почули  багато історій про Одесу й побачили  знамениті скульптури, такі як : “Золоте дитя “- бронзова скульптура Ернста Невідомого, пам’ятник Дюку де Ришелье , який і досі залишається улюбленим місцем зустрічей для одеситів і візитною карткою міста. Від Морського вокзалу наша подорож продовжилась по морю .

Нас привітно зустріли Воронцовский маяк, який  першим вітає та останнім проводжає всі судна, що приходять до Одеси,  і   чудесні приливи хвиль …

Одеса – морська перлина, місто, в яке хочеться повертатися знову і знову!!!

Підготувала студентка групи ДО-11 Дарина Бєлуха