“Успіх — це здатність крокувати від однієї невдачі до іншої”

8 травня студенти 3 курсу спеціальності «Прикладна математика», за сприяння викладачки освітньої компоненти “Менеджмент та економіка соціально-культурної сфери”  Ольги Гандери-Калиновської, мали можливість поспілкуватись про перспективи розвитку в ІТ-сфері з Марією Козак та Назарієм Перепічкою.

Кожен з лекторів поділився власним досвідом та лайфхаками своєї діяльності.   Студенти отримали відповіді на актуальні для них запитання.  З чого починати свою діяльність? На що звернути увагу при підготовці до Вашої першої співбесіди? Які запити зараз ставлять замовники та на чому варто акцентувати свою увагу? З чого почати і як почати працювати з клієнтами? Де шукати перших клієнтів? Як удосконалювати свою професійну англійську? Як уникнути вигорання на роботі?

«Єдиною запорукою успіху є досвід! Ваше покоління має багато можливостей та креативності, ви не можете цього упустити,» – каже Марія.

«Коли я тільки починав працювати, я викладався 12-16 годин на добу. Зараз же, коли в мене 16 років досвіду, якщо мій робочий час 6 годин, то це уже важкий день. Спочатку Ви працюєте на репутацію, а далі Ваш досвід працює на Вас,» – підкреслює Назарій.

Студенти мали можливість проаналізувати як розповідь про найману роботу, так і власний бізнес, та почути плюси й мінуси кожного з видів діяльності.

Назарій та Марія пояснили, що успіх не приходить одразу, а потрібно бути вмотивованим та наполегливим, а головне – розуміти, що помилки та невдачі на початку кар’єри є нормою. Також кожен з лекторів наголосив: щоб бути хорошим фахівцем в ІТ-сфері, потрібно поєднати в собі риси розробника, менеджера, маркетолога і навіть психолога, а головне – бути готовому вдосконалювати себе.